Άρθρα - Βίντεο

Τι είναι το Sub Ohm στο Άτμισμα και Πόσο αυτό είναι Επικίνδυνο

exile-rda-by-armageddon-mfg

Τι είναι το Sub Ohm στο Άτμισμα και Πόσο αυτό είναι Επικίνδυνο

Εάν είστε σχετικά νέος στο ατμισμα πιθανόν να έχετε ακούσει για το sub ohm και για subοhm ατμοποιητες. Αλλά τι είναι αυτό?

Sub ohm στο ατμίσμα σημαίνει να ατμιζεται με έναν ατμοποιητη, που έχει ένα πηνίο με τιμή αντίστασης μικρότερη από 1,0 ohm.
Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που οι άνθρωποι επιλέγουν το Sub ohm?

Το Sub ohm μπορεί να παράγει ένα πολύ πυκνό, και μεγάλο σύννεφο ατμών. Ένας υψηλής ποιότητας Sub ohm ατμοποιητης χρησιμοποιεί ένα πολύ μεγαλύτερης διατομης σύρμα και φιτίλι από ένα τυπικό ατμοποιητη. Με απλά λόγια χρησιμοποιεί πολύ περισσότερη δύναμη για να διαδοθεί ένα μεγαλύτερο ποσό θερμότητας σε πολύ μεγαλύτερη έκταση, η οποία προκαλεί την εξάτμιση πολύ περισσότερου υγρού σε μια στιγμή.
Κάθε συγκεκριμένο σημείο μπορεί να πάρει την ίδια ποσότητα θερμότητας, όπως θα ήταν με τους απλούς ατμοποιητες, αλλά η περιοχή της εξαερώσεως είναι πολύ μεγαλύτερη. Αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη παραγωγή ατμού, το οποίο σημαίνει ένα πολύ μεγαλύτερο και πυκνό σύννεφο ατμού.
Αρα ο πρώτος και ο βασικότερος λόγος είναι η παραγωγή περισσότερου και πυκνοτερου ατμού . Τα λεγόμενα <<σύννεφα>> .

Ένας ακόμη λόγος είναι η γεύση.
Το sub ohm μπορεί να έχει πολύ καλλίτερη γεύση. Ο λόγος για την αυξημένη γεύση είναι ακριβώς ο ίδιος με το λόγο για τα μεγαλύτερα σύννεφα: Ο πιο πυκνός ατμός που παράγεται λόγω του μεγέθους των πηνίων και η ποσότητα του μας δινει περισσότερη γεύση μέσα πάντα σε φυσιολογικά επίπεδα . Το λέω αυτό επειδή πολλοί νομίζουν οτι εαν ανεβάσουν τα watt της συσκευής τους σε υψηλά επίπεδα (πάνω από 100 watt) θα έχουν και περισσότερο ατμό αλλά και γεύση. Οσο αφορά τον ατμό μπορεί και να έχουν και δίκιο , αλλά για την γεύση όμως πρέπει να γνωρίζετε οτι δεν συμβαίνει αυτό. Έχει ένα όριο. Δεν γνωρίζω κανέναν ατμοποιητη που να αποδίδει καλά την γεύση πάνω από τα 60 – 70 watt και πολλά λέω .

Άλλος λόγος είναι ότι η επιπλέον θερμότητα που παράγεται προκαλεί επίσης τον ατμό να είναι πιο ζεστός. Ενώ ένας δροσερός ατμός προτιμάται από πολλούς ανθρώπους, υπάρχουν πολλοί θαυμαστές του θερμού ατμού.
Γι ‘αυτούς,το sub ohm, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επιτευχθεί η θερμοκρασία που θέλουν .

Για μερικούς ανθρώπους, μοιάζει με εφιάλτη να ξοδεύουν το χρόνο τους για να μάθουν την τέχνη της κατασκευής του πηνίου, η τους παράγοντες της ηλεκτρικής ενέργειας .
Αλλά για πολλούς ανθρώπους μπορεί να είναι ένα χόμπι διασκέδασης, καθώς και η ικανοποίηση να παράγουν ένα τεράστιο σύννεφο από έναν ατμοποιητη που η αντίσταση φτιάχθηκε από τους ίδιους .

Αν είστε ο τύπος που δεν εχει κλίση στα μηχανικά ή δεν έχετε τον χρόνο για να φτιάξετε αντίσταση υπάρχουν διαθέσιμες μη-επισκευασιμες κεφαλές sub-ohm.

Υπάρχουν όμως και μειονεκτηματα στο ατμισμα με sub ohm ατμοποιητες .
Εκτός από το αρχικό κόστος αγοράς του απαραίτητου ατμοποιητη και mod, τα μειονεκτήματα είναι .
Θα τελειώνει το υγρό πολύ πιο γρήγορα, το οποίο είναι αναμενόμενο δεδομένου ότι τόσο περισσότερος ατμός παράγεται σε σύγκριση με το ατμισμα σε κανονικά επίπεδα αντίστασης.
Επιπλέον, θα χρειάζεστε πολλές περισσότερες μπαταρίες αφού θα αδειάζουν πολύ πιο γρήγορα .