Άρθρα - Βίντεο

Τα 5 Κύρια Πλεονεκτήματα του Ηλεκτρονικού Τσιγάρου σε Αντίθεση με το Παραδοσιακό Τσιγάρο

Τα 5 Κύρια Πλεονεκτήματα του Ηλεκτρονικού Τσιγάρου σε Αντίθεση με το Παραδοσιακό Τσιγάρο

Για να μπορέσει κάποιος να αλλάξει μάρκες ή να λάβει υπόψιν του εναλλακτικές λύσεις, πρέπει να δούμε τι πλεονεκτήματα έχει μια νέα προσέγγιση στο θέμα.

Πολλοί, εάν όχι η πλειοψηφία από αυτούς που ενδιαφέροναται για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, είναι αυτή τη στιγμή καπνιστές. Πιθανότατα να είσαι και εσύ ένας από αυτούς – και ψάχνεις μια εναλλακτική λύση αλλά πρώτα να θέλεις να καταλάβεις τα πλεονεκτήματα που θα έχεις αν αλλάξεις την μάρκα που χρησιμοποιείς αυτή τη στιγμή.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πράγματι μια εναλλακτική λύση αν χρησιμοποιήτε παραδοσιακά τσιγάρα. Είναι η κατάλληλη εναλλακτική για πολλούς για τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν σε σ’υγκριση με το απλό κάπνισμα.

Σας καλούμε να συνεχίσετε να διαβάζετε τα επόμενα 5 πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε σύγκριση με το απλό τσιγάρο…αυτά τα πλεονεκτήματα ανακαλύφθηκαν από κριτικές πελατών αλλά και από  μεγάλο αριθμό επιστημονικών μελετών που εξέτασαν και τα παραδοσικά αλλά και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Πλεονέκτημα #1 – Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ΔΕΝ έχουν τόσο χαρακτηριστική μυρωδιά

Όπως όλοι γνωρίζουν – τα τσιγάρα βρωμάνε!! Είναι η ¨εγγύηση¨τους.

Η μυρωδιά από το τσιγάρο εισχωρεί, και κολλάει,  πάνω σε οτιδήποτε έρθει σε επαφή με αυτή – μαλιά, ρούχα, στο αυτοκίνητο – οτιδήποτε. Όχι μόνο η μυρωδιά κολλάει, αλλά πολλοί τη θεωρούνε και προσβλητική και την αποφεύγουν. Αν είσαι καπνιστής, δεν θα το έχεις παρατηρήσει ιδιαίτερα εφόσον θα είσαι αφοσιομένος σε αυτό όλη την ώρα. Για τους μη καπνιστές,  και κυρίως για τους πρώην καπνιστές, η μυρωδιά είναι πολύ έντονη.

Ένας λόγος που τα τσιγάρα μυρίζουν τόσο άσχημα είναι επειδή πέρα από το τσιγάρο, καις ταυτόχρονα πίσσα και χημικά. Οι ιδιότητες που βγαίνουν από το κάψιμο αυτών των ουσιών τις κάνουν να κολλάνε επάνω σε ρούχα, μαλιά, τοίχους, έπιπλα κτλ.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα από την άλλη μεριά δεν έχουν αυτή την δυσμενή μτρωδιά διότι αντί να εκπνέεις καπνό, εκπνέεις ατμό ο οποίος εξατμίζεται σχεδόν αμέσως. Πελάτες και μη καπνιστές/ατμιστές αναφέρουν τη μυρωδιά από το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως είτε μη υπαρκτή ή παρόμοια με μαλί της γριάς ή ακόμα και σαν τάρτα!!

Οτιδήποτε και αν είναι, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα σίγουρα μυρίζουν πολύ καλύτερα από τα παραδοσιακά τσιγάρα.

Πλεονέκτημα #2 – Το ηλεκτρονικό κάπνισμα είναι ΠΟΛΥ φθηνότερο από τα παραδοσιακά τσιγάρα

Εάν είσαι καπνιστής και το διαβάζεις αυτό, τότε μπορείς καταλάβεις το νόημα του – τα τσιγάρα είναι ακριβά τις σήμερων ημέρες.

Το 1980, μπορούσες να αγοράσεις ένα πακέτο τσιγάρα καλής ποιότητας με μόνο 1$. Τη δεκαετία του 90’, το κόστος είχε αυξηθεί στα 2$, κατά μέσω όρο. Σήμερα, ένα πακέτο τσιγάρα καλής ποιότητας θα σου κοστίσει από 7$ εώς και 12$ ανάλογα σε ποια πολιτεία βρίσκεσαι.

Μερική από αυτή την αύξηση στο κόστος μπορεί να αποδοθεί στον κοινό πληθωρισμό των αυξανόμενων τιμων της παραγωγής (τσιγάρων) αλλά και της κατανομής (καυσίμων).

Οι φόροι επίσης παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτό. Το 2009 για παράδειγμα, ο ομοσπονδιακός φόρο; Αυξήθηκε από $0.39 σε $1.01 ανά πακέτο. Συν τους φόρους πολιτείας, οι οποίοι κυμαίνονται, και οι φόροι καταλήγουν να είναι περίπου το 20% του κόστους από ένα πακέτο τσιγάρα.

Ανάμεσα σε όλα αυτά, ένας που καπνίζει ένα πακέτο την ημέρα μπορεί να χαλάσει πάνω από 300$ κάθε μήνα! Και αυτό δεν συμπεριλαμβάνει το κόστος των συναφών δαπάνων όπως αναπτήρων, τασάκια και άλλα πολλά.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν μοιράζονται αυτό το δίλημμα. Καθώς μερικά από τα αρχικά έξοδα για το starter kitμπορεί να είναι λίγο υψηλά, το κόστος μήνα ανα μήνα του ηλεκτρονικού καπνίσματος είναι συνήθως το μισό σε σύγκριση με τα παραδοσιακά τσιγάρα. Τα\cartomizers και οι μπαταρίες περιλαμβάνουν το κύριο μέρος των εξόδων, τα οποία κυμαίνονται μεταξύ των 20$ με 40$ ανάλογα με το πόσο πολύ ατμίζεις.

Επί του παρόντος, η τιμή του ηλεκτρονικού τσιγάρου  δεν υπόκεινται σε κανένα είδος φόρων όπως τα παραδοσιακά τσιγάρα. Επίσης, όσο η τεχνολογία ανπτύσεται και συνεχίσει να επικρατεί, το κόστος θα συνεχίσει να κατεβαίνει (…σκέψου τα κινητά τηλέφωνα, τα DVD players κτλ.).

Πλεονέκτημα #3 – Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πιο ασφαλή

Εφόσον ¨καις¨τσιγάρο, για να μην αναφέρουμε τη φωτιά που χρησιμοποιείς για να το ανάψεις, τα παραδοσιακά τσιγάρα εκ ορισμού φέρουν σοβαρό κίνδυνο πυρκαγιάς. Τα τσιγάρα για την ακρίβεια είναι η #1 αιτία θανάτων που σχετίζονται με πυρκαγιές στις Ηνομένες Πολιτείες και σε 7 άλλες χώρες του κόσμου. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 10% των θανάτων που είχαν ως αιτία μια πυρκαγιά προέρχονται από αναμένα τσιγάρα.

Με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, δεν καις τίποτα απολύτως και δεν έχεις κίδυνο πάρεις ο ίδιος φωτιά, τα ρουχα σου, τα έπιπλα σου, ή οτιδήποτε άλλο.

Υπήρξε ένα συμβάν όπου ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο εκράγηκε στη μούρη του χρήστη του κατά τις αρχές του 2012. Αποδείχθηκε όμως πως το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό τσιγάρο που χρησιμοποιούσε ο συγκεκριμένος χρήστης ήταν ¨τροποποιημένο¨, που αυτό σημαίνει πως με το να ¨τροποποιήσει¨ κάποιος τη συσκυή του έχει τη δυνατότητα να βγάζει περισσότερη ισχύη από αυτής στοιβάζοντας μπαταρίες. Όταν όμως χρησιμοποιήθεί όπως πρέπει,  δεν έχει αναφερθεί ποτέ ξανά κάποιο παρόμοιο συμβάν.

Πλεονέκτημα #4 – Υγεία

Παρόλο που δεν μπορούμε να ισχυριστούμε πως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πιο υγιεινά,  μπορούμε όμως να επισημάνουμε πως τα παραδοσιακά τσιγάρα είναι βλαβερά για την υγεία σας.

Δεν χρειάζεται να πιστέψετε τα λόγια μας – υπάρχουν αμέτρητες μελέτες που δείχνουν πως το να καπνίζεις παραδοσιακά τσιγάρα παίρνεις μεγαλύτερο ρίσκο συν διάφορες άλλες ασθένιες. Συμπεριλαμβανομένου (και όχι μόνο) – εκηεφαλικό, έμφραγμα, καρκίνο του πνεύμονα, καρκίνο του λαιμού, πνευμονία, οστεοπόρωση, Altzheimer, και πολλά άλλα.

Τα παραδοσιακά τσιγάρα επίσης περιέχουν μια μεγάλη ποσότητα χημικών, εκ των οποίων πολλά θεωρούνται καρκινογενή, η προκάλουν καρκίνο.

Πολλοί από τους πελάτες μας έχουν αναφέρει πως νιώθουν καλύτερα σωματικά μετά την αλλαγή του στο ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Πλεονέκτημα #5 – Κοινωνικά

Τελευταία αλλά όχι λιγότερο σημαντική είναι η κοινωνική επίδραση των παραδοσιακών τσιγάρων, η οποία κατά κάποιον τρόπο σχετίζεται με τα πλεονεκτήματα 1 εώς 4. Κατά την πάροδο των χρώνων, το κάπνισμα έχει αρχίσει να προβάλλεται αρνητικά από μεγάλο μέρος της κοινωνίας για διάφορους λόγους.

Η μυρωδιά, τα προβλήματα υγείας, και ακόμα το κόστος περίθαλψης συμβάλλουν για να δώσουν στα παραδοσιακά τσιγάρα κακό όνομα τις σήμερων ημέρες. Αν είσαι καπνιστής, τότε θα έχεις παρατηρήσει τους αυξανόμενους περιορισμούς για το που μπορείς να ανάψεις τσιγάρο, ακόμα και σε ιδιωτικά πάρτυ όπου ο οικοδεσπότης είναι μη καπνιστής.

Επίσης, τα παραδοσιακά τσιγάρα μπορούν κυριολεκτικά να προκαλέσουν μεγάλες επιπτώσεις στην κοινωνική σου ζωή. Πάρτε για παράδειγμα όταν βγαίνει ένα ζευγάρι – είναι πολύ σπάνιο για έναν καπνιστή να είναι με έναν μη καπνιστή. Επίσης, το κάπνισμα μπορεί να έχει επιπτώσεις και στις συνθήκες στο χώρο εργασίας αφού πολλοί εργοδότες βλέπουν μα στραβά μάτια τα παραδοσιακά τσιγάρα.

Όπως βλέπετε, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και το ηλεκτρονικό κάπνισμα φέρουν πολλά προνόμια σε σύγκριση με τα παραδοσιακά τσιγάρα. Πολλοί έχουν ανακαλύψει πως μπορούν να απολαμβάνουν το κάπνισμα και να παίρνουν τη νικοτίνη που χρειάζονται χωρίς να χρησιμοποιούν μεθόδους που φαίνονται όλο και πιο πολύ διεισδυτικές και ανεύθυνες.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα από την Eversmoke παρέχει αυτή την εναλλακτικά οικονομική και εύκολη λύση. Εάν ψάχνεις και εσύ για αυτήν την εναλλακτική, δοκίμασε ένα από τα αναλώσιμα ηλεκτρονικά τσιγάρα μας ή ρίξε μια ματιά στη συλλογή των ηλεκτρονικών τσιγάρων που έχουμε στη διάθεση μας σήμερα.