Άρθρα - Βίντεο

Τι είναι το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο και πως Λειτουργεί?

RIGEL Kit 230W MOD - Tank TFV9 - SMOK
  • Τι είναι το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο και πως Λειτουργεί?
  • Το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελείται από δύο (2) βασικά μέρη, την επαναφορτιζόμενη μπαταρία και τον ατμοποιητή, ο οποίος μετατρέπει το επιθυμητό υγρό αναπλήρωσης στον ατμό που απολαμβάνουμε. Τα ειδικά αυτά υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου, περιέχουν νικοτίνη σε διάφορες δοσολογίες ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Όταν χρησιμοποιούμε ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο, αυτό αρχίζει να παράγει ατμό που μας προσφέρει την ίδια ακριβώς αίσθηση του καπνού ενός κλασικού τσιγάρου. Το άτμισμα είναι τόσο αποτελεσματικό που έχει κερδίσει εκατομμύρια θαυμαστές οι οποίοι εγκατέλειψαν το κλασικό τσιγάρο και πλέον ατμίζουν με ηλεκτρονικό.
  • Μειώνει την έντονη επιθυμία του να καπνίσετε

    Η έντονη επιθυμία να καπνίσετε παύει να υφίσταται όταν ατμίζετε ένα νικοτινούχο υγρό αναπλήρωσης διότι παρέχει την επιθυμητή ποσότητα νικοτίνης που χρειάζεστε. Δεν έχει σημασία πλέον πότε και που θα νιώσετε αυτήν την έντονη επιθυμία, διότι με το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα ατμίζετε ελεύθερα και θα λαμβάνετε τα απαραίτητα επίπεδα νικοτίνης που χρειάζεστε χωρίς να επιστρέψετε στο κλασικό κάπνισμα.

    Τέλειο υποκατάστατο της συνήθειας του να κρατάτε τσιγάρο στο χέρι σας

    Ατμίζοντας θα καταφέρετε να ελέγξετε την σφοδρή επιθυμία να καπνίσετε και επίσης θα απασχολείτε άκρος αποτελεσματικά τα χέρια σας έτσι ώστε να μιμηθείτε την συνήθεια του να κρατάτε κάποιο τσιγάρο ανάμεσα στα δάχτυλά σας και να το φέρνετε κοντά στα χείλη σας. Αυτή είναι μια έντονη συνήθεια που πολλοί προσπάθησαν να την αποβάλουν αλλά δεν τα κατάφεραν, τώρα το ηλεκτρονικό τσιγάρο δίνει λύση στο πρόβλημα.
    Ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματα του ατμισματος?

    Λιγότερο επιβλαβές από το κλασικό κάπνισμα.

    Σύμφωνα με αρκετές επιστημονικές έρευνες το να άτμιζεις με ηλεκτρονικό τσιγάρο φαίνεται να είναι λιγότερο επιβλαβές για τον οργανισμό από το κάπνισμα κλασικών τσιγάρων.

    Όχι πια στην έντονη δυσοσμία των τσιγάρων.

    Μία από τις καλύτερες πτυχές του ατμίσματος είναι ότι δεν θα ακούτε πλέον κακεντρεχή σχόλια για την δυσοσμία που προκαλούν οι αναθυμιάσεις των τσιγάρων.

    Εξοικονόμηση χρημάτων.

    Σίγουρα θα διαπιστώσετε ότι εξοικονομείτε γύρο στο 50-75% των χρημάτων που ξοδεύετε για την αγορά τσιγάρων.

    Είναι οικολογικό για το περιβάλλον.

    Το άτμισμα δεν μολύνει το περιβάλλον όπως το να καπνίζεις, σωστά? Δεν υπάρχει στάχτη, δεν υπάρχουν γόπες ούτε και πακέτα από τσιγάρα!

    Μηδενική πιθανότητα πυρκαγιάς από καύτρες τσιγάρων.

    Ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο για να ανάψει δεν χρειάζεται αναπτήρα, ούτε έχει καύτρα, οπότε μηδενική πιθανότητα φωτιάς.

    Κοινωνική αποδοχή.

    το μήνυμα που δίνεις στην κοινωνία ατμίζοντας είναι ότι προσπαθείς να αντικαταστήσεις το κάπνισμα με κάτι επαναστατικό και αυτό θα το εκτιμήσει το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Επίσης το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει κομψή σχεδίαση οπότε δεν θα μείνει απαρατήρητο.
    Το άτμισμα είναι εγγυημένος τρόπος διακοπής του καπνίσματος?
    Είναι πρακτικά αδύνατο να εγγυηθούμε τέτοια αποτελέσματα αλλά μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι το άτμισμα είναι ένας εναλλακτικός τρόπος καπνίσματος και θα σας δώσει μια αρκετά μεγάλη πιθανότητα του να τα καταφέρετε, διότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο αντιμετωπίζει τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που οι άνθρωποι δεν μπορούν από μόνοι τους. Το πρώτο είναι ο εθισμός στην νικοτίνη, όπου το ηλεκτρονικό τσιγάρο παρέχει τα κατάλληλα επίπεδα νικοτίνης στον οργανισμό για να μην αισθάνεστε αυτήν την έντονη επιθυμία να καπνίσετε και να σας αποτρέψει από το να το κάνετε. Το δεύτερο πρόβλημα θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως μια ψυχοσωματική κατάσταση που σας αναγκάζει να κρατάτε ένα τσιγάρο ανάμεσα στα δάχτυλα λόγω συνήθειας και να το πλησιάζεται κοντά στα χείλη σας. Ατμίζοντας λοιπόν έχετε τον πλήρη έλεγχο των συνηθειών αυτών που δεν σας αφήνουν να σταματήσετε. Ατμίζοντας έχετε την δύναμη στα χέρια σας.
    Μπορεί ο οποιοσδήποτε να χρησιμοποιήσει ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο?
    Από νομικής πλευράς, ο γενικός κανόνας λέει ότι εάν βρίσκεσαι σε ηλικία του να μπορείς να καπνίζεις μπορείς και να ατμίσεις. Αυτό μπορεί να διαφέρει από χώρα σε χώρα γι’ αυτό παρακαλούμε ελέγξτε τους τοπικούς κανόνες και κανονισμούς για τους ισχύοντες νόμους σας. Εάν είστε ενήλικος και χρησιμοποιείτε καπνικά προϊόντα θα ήταν καλό για εσάς να μεταβείτε στα ηλεκτρονικά τσιγάρα γιατί είναι λιγότερο βλαβερά από τα κλασικά και θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα.
    Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από ανήλικους, διαβητικούς, άτομα με στεφανιαία νόσο ή τον κίνδυνο της στεφανιαίας νόσου, έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες, άτομα με υπέρταση, άτομα με άσθμα ή άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη. Αν δεν είστε σίγουροι, παρακαλείσθε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
    Μήπως το άτμισμα περιλαμβάνει καπνό?
    Όχι, το τελικό προϊόν κατά τη διάρκεια ατμίσματος είναι ατμός. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα παράγουν ατμούς που μιμούνται τον καπνό των τσιγάρων και διαχέονται σε δευτερόλεπτα. Από την στιγμή που το άτμισμα παράγει μόνο ατμούς, η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου εξαλείφει τους κινδύνους που προέρχονται από τον καπνό του κλασικού τσιγάρου. Το σημαντικότερο, το άτμισμα δεν περιλαμβάνει πίσσα ή μονοξείδιο του άνθρακα τις δύο κύριες χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο. Εκτός απ’ αυτό το άτμισμα είναι   πολύ

    καλύτερο συγκριτικά διότι ο ατμός δεν περιλαμβάνει τις χιλιάδες χημικές ουσίες που βρίσκονται στον καπνό ενός τσιγάρου όπως είναι τα ραδιενεργά ισότοπα κτλ.
    Τι είναι το υγρό αναπλήρωσης ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου?
    Το υγρό αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου(γνωστό και με τις εξής Αγγλικές ορολογίες liquid, ejuice, eliquid) είναι ένα ειδικά κατασκευασμένο υγρό που χρησιμοποιείται όταν ατμίζετε. Το υγρό ατμοποιείται και το εισπνέετε. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη υγρών αναπλήρωσης, τα κύρια χαρακτηριστικά των υγρών αυτών είναι η γεύση/άρωμα, η αίσθηση στον λαιμό και η νικοτίνη, επίσης μπορείτε να διαλέξετε υγρό και χωρίς νικοτίνη. Τα τρία βασικά συστατικά που περιέχονται στα υγρά αναπλήρωσης.

    Αρωματισμός

    Τα διαφορετικά αρωματικά εκχυλίσματα χρησιμοποιούνται για να δώσουν μια γεύση στα υγρά, διότι ως καθαρή βάση νικοτίνης είναι άγευστη. Αρωματίζοντας την νικοτινούχα βάση το αποτέλεσμα είναι ο ατμός να μοιάσει με τον καπνό του τσιγάρου.

    Διαλυτικά

    Εξυπηρετούν δύο σκοπούς. Πρώτον, τα αραιωτικά χρησιμοποιούνται για την σωστή διαχείριση της συνολικής αντοχής της νικοτίνης και του αρωματισμού του υγρού αναπλήρωσης. Δεύτερον, τα αραιωτικά με απλά λόγια είναι αυτά που βοηθούν στο να μεταφερθεί η νικοτίνη και το άρωμα στον ατμό. Τα δύο πιο κοινά αραιωτικά είναι η προπυλενογλυκόλη (PG) και η φυτική γλυκερίνη (VG).

    Νικοτίνη

    Το διεγερτικό στον καπνό του τσιγάρου. Η διαδικασία μεταφοράς της νικοτίνης στο κάπνισμα βασίζεται στην καύση, αντίθετα όταν ατμίζουμε η νικοτίνη μεταφέρεται μέσω της εξαέρωσης.
    Τι θα πρέπει να γνωρίζω γύρο από τα PG και VG?
    PG είναι η συντομογραφία για την προπυλενογλυκόλη. Είναι ένα από τα δύο διαλυτικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή υγρών αναπλήρωσης και δεν έχει καμία γεύση ή οσμή. Τα υγρά με ισχυρά επίπεδα PG έχουν δυνατότερη αίσθηση στον λαιμό. VG είναι η συντομογραφία της φυτικής γλυκερίνης. Τα υψηλότερα επίπεδα VG μεταφράζονται σε πιο γλυκιά γεύση και πυκνότερο καπνό.Τα δύο αραιωτικά PG and VG θεωρούνται γενικά αναγνωρισμένα ως ασφαλή(GRAS) από το US Food and Drug Administration (FDA) και από το Environmental Protection Agency (EPA).
    Τι εννοούμε όταν λέμε αίσθηση στον λαιμό ‘throat hit’?
    Οι όροι αίσθησης στο λαιμό

    throat hit

    and

    throat kick

    είναι ανταλλάξιμοι,περιγράφουν και οι δύο πως αισθανόμαστε την γεύση στον λαιμό μας. Η αίσθηση ‘throat kick’ ή ‘throat hit’ διαφέρει από υγρό σε υγρό και είναι εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι του ατμίσματος. Η συνολική ποιότητα της αίσθησης στο λαιμό εξαρτάται από τα επίπεδα PG/VG, την ποσότητα της νικοτίνης και γενικά την ποιότητα του υγρού. Το Hardware επίσης παίζει το ρόλο του, αλλά δεν είναι τόσο σημαντικός.
    Ποια επίπεδα νικοτίνης θα έπρεπε να διαλέξω?
    Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα την έχετε εσείς και μόνο,εμείς προτείνουμε να δοκιμάσετε διαφορετικά επίπεδα για να δείτε ποιο είναι κατάλληλο για τις ανάγκες σας. Όπως και με τα περισσότερα πράγματα στην ζωή, έτσι και στην επιλογή υγρού εξασκήστε την εμπειρική σας γνώση. Εάν καπνίζετε μια μάρκα τσιγάρων με υψηλά επίπεδα νικοτίνης θα ήταν καλή ιδέα να ξεκινήσετε ένα υγρό αναπλήρωσης με περιεκτικότητα σε νικοτίνη. Επίσης αναλογιστείτε πόσα  τσιγάρα καπνίζετε και δοκιμάστε διαφορετικά επίπεδα νικοτίνης μέχρι να βρείτε τα επιθυμητά επίπεδα που σας ικανοποιούν.
    Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος στο να αποθηκεύετε τα υγρά αναπλήρωσης?

    Το καλύτερο θα ήταν να αποθηκεύετε τα υγρά σε δροσερό και στεγνό μέρος και να μην εκτίθενται στο φως του ηλίου..